Cícer má v sebe prirodzene veľa vlákniny a obsahuje veľmi veľa železa, vďaka čomu dokáže už jeden pokrm z neho pokryť takmer celú dennú dávku, ktorú potrebujeme dostať do tela. Obrovskou výhodou tiež je, že varením a ani konzervovaním nestráca takmer nič zo svojich účinných zložiek, čo sa pri iných druhoch potravín nestáva. Potom sú tu aj vitamíny skupiny B a draslík. Úžasnou správou však je, že cícer neobsahuje ani najmenšie množstvo lepku. Ideálny je preto i pri stravovaní celiatikov, ktorí musia práve strukoviny často vynechávať z jedálničkov. Má tiež vysoký podiel vápnika, takže sa odporúča pre ženy ako prevencia pred osteoporózou. Konzumovať by ho mali i tehotné ženy, pretože v sebe ukrýva i značný podiel kyseliny listovej.
Zloženie: cícerová múka, ľanová múka, konjaková múka, voda.
Priemerná výživová hodnota v 100g výrobku:
Energetická hodnota: 1518 kJ / 364 kcal
tuky: 6,8 g – z toho nasýtené mastné kyseliny 0,9g
sacharidy: 32,5 g – z toho cukry 7,1g,
vláknina: 27,4g
bielkoviny: 28,6g
soľ: 0,08g.
Distribútor: Erik Márton s.r.o., Lehnice 97, Lehnice 93037. www.najtelo.com
Skladujte na suchom a chladnom mieste bez zásahu priameho slnečného žiarenia starostlivo uzavreté.
Minimálna trvanlivosť do: viď na obale!
Krajina pôvodu: Maďarsko.
Hmotnosť: 250g.