Pšeničný bulgur je vyrábaný namáčaním a sušením pšenice. Pri tomto procese dochádza k premene škrobov na cukor a tým sa stáva zrno ľahko stráviteľným a vystupuje jeho nezameniteľná, ľahko oriešková-obilná chuť.
Prečo je bulgur zdravý?
U bulguru sa cení jeho jednoduchá príprava, oriešková chuť, ľahká stráviteľnosť, vysoká nutričná hodnota a vysoký obsah vlákniny, sacharidov, vitamínov – najmä vitamínu A a nízky obsah tuku. Je bohatý na fosfor, horčík, selén a železo. Čo sa týka zdravotných benefitov pre ľudské telo, tak vláknina obsiahnutá v bulgure podporuje správnu činnosť čriev a nervovej sústavy. Znižuje napr. chuť na sladké a dokáže skvele zasýtiť. Pomáha urýchľovať metabolizmus a pomáha detoxikovať hrubé črevo.
NÁVOD NA PRÍPRAVU: 1 šálku bulguru zalejeme 2 šálkami vriacej vody pridáme trošku olivového oleja a zakryté varíme 5 minút.
Zloženie: 84% pšenica, 16% sušená zelenina (mrkva, petržlen, petržlenová vňať, cibuľa, paradajky)
Podiel v konečnom produkte: 100%
Alergény: obsahuje lepok
Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 1472,59kJ / 351,79kcal; tuky: 1,3g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,09g; sacharidy: 76,57g, z toho cukry 13,65g; bielkoviny: 10,51g; soľ 0,69g
Skladovanie: Skladovať na suchom a tmavom mieste.
Krajina pôvodu: Maďarsko
Hmotnosť: 250g