Zmes na chutný krehký perník podľa tradičnej receptúry.
Svojim bezlepkovým zložením ulahodí chuťovým bunkám najmä celiatikom, no tiež všetkým milovníkom perníkov.
Zloženie: cukor, kukuričná múka, ryžová múka, kukuričný škrob, zemiakový škrob, kypriace látky (pyrofosforečnan disodný, jedlá sóda), kakao, zmes korení, zahusťovadlo: guar, škorica.
Príprava: zmes zmiešajte s 2 vajciami, 125ml oleja a 200ml mlieka alebo vody. Cesto šľahajte elektrickým šľahačom 2-3minúty. Na vymastený a bezlepkovou múkou vysypaný menší plech rozotrite cesto, a pečte pri teplote 175-180°C, asi 15-20 minút. Špajlou skontrolujte prepečenosť perníka.
Tip: perník môžete ochutiť pridaním dvoch lyžíc lekváru, medu, sekanými orechmi alebo strúhanými jablkami.
Časť tekutín môžete nahradiť červeným vínom (cca 100ml).
Môžete pridať aj 50g hrozienok namočených 1 hodinu v rume.
Neobsahuje lepok, pšenicu, mlieko, vajcia, sóju.