Miso je fermentovaná vyzretá pasta zo sóje, ryže alebo obilia. Miso obsahuje rad minerálov, vitamínov.
- neobsahuje žiadne suroviny živočíšneho pôvodu (mäso, mlieko, med)
- nie je sladený cukrom, môže obsahovať prirodzene sa vyskytujúce cukry
Miso neodmysliteľne patrí k japonskej kuchyni mugi Miso Muso (jačmennej miso) má jemnú chuť a arómu. Je vyrábané rodinnou firmou s viac ako šesťdesiatročnou tradíciou, ktorá zachováva tradičné výrobné postupy. Vhodné pre vegánov a vegetariánov.
alergény
Lepok, Sója
skladovanie
Po otvorení skladujte v chladničke.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 690 kJ / 165 kcal
Tuky: 5,8 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,8 g
Sacharidy: 12,2 g
z toho cukry: 7,6 g
Bielkoviny: 12,0 g
Soľ: 9,8 g
Návod na prípravu: Možno používať samostatne, ale slúži aj do polievok, omáčok, zálievok, nátierok, pri príprave cestovín, na dochutenie zeleniny, pre úpravu morských rias.
Krajina pôvodu: Japonsko
Obsahuje
jačmeň, lepok, sója