Zloženie: tapioková múka (maniok škrob), pšenová múka, múka zo skorocela indického,bambusová vláknina,
objemové činidlo: hydrogénuhličitan sodný, regulátor kyslosti: kyselina citrónová, himalájska soľ.
Priemerná výživová hodnota v 100g výrobku:
energetická hodnota: 1341kJ / 320kcal,
tuky: 1,79g – z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,26g,
sacharidy: 59g – z toho cukry: 0,5g
vlákniny: 20,5g,
bielkoviny: 6,31g,
soľ: 1,22g.
Návod na prípravu jedného chleba: Do 270ml vlažnej vody pridajte 27ml čerstvej citrónovej šťavy alebo jablčného octu a dôkladne rozmiešajte. Pridajte 270g tejto múčnej zmesi a rukami alebo ručným mixérom dôkladne zmiešajte. Z takto pripraveného cesta vyformujte bochníček, ktorý nechajte odpočívať 5 minút. Následne cesto opäť prepracujte, aby v ňom neostal vzduch. Potom už iba bochník dajte na plech vystlaný papierom na pečenie, vrch bochníka hlboko zarežte a potrite roztaveným kokosovým tukom. Pečte v predhriatej rúre pri teplote 200 stupňov aspoň 70 minút.
Upečený chlieb nechajte na mriežke vychladnúť. Použitie ohňovzdornej misy nie je potrebné.
Z celého balenia možete upiecť dva 430gramové chleby.
Erik Márton s.r.o., Vŕbová 1204/52, 925 23 Jelka, Slovensko.
www.najtelo.com
Skladujte na suchom mieste bez zásahu priameho slnečného žiarenia starostlivo uzavreté.
Minimálna trvanlivosť do: viď na vrchnej časti obalu.
Hmotnosť: 550g.