Zloženie: pohánka nelúpaná bio
Výživové údaje v 100 g
Energia | 1 250 kJ / 298 kcal |
tuky | 1,60 g |
– z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,30 g |
sacharidy | 46,00 g |
– z toho cukry | 1,10 g |
vláknina | 25,00 g |
bielkoviny | 11,00 g |
soľ | 0 g |
Návod na prípravu
Postup pri klíčení semien – Pohánku namočíme na 15-20 hodín. Potom klíčime na klíčidle s vlnitým povrchom (napr. z plastu), alebo v miske či hlbokom tanieri na vlhkej tkanine. Veľmi dôležité je udržiavať semená vo vysokej vlhkosti, aby šupka zmäkla a semená mohli klíčiť. Niekoľkokrát denne ich preto rosíme, prípadne vsunieme celú misku do polyetylénového vrecka. Je možné pohánku i plytko zasiať do zeminy a pravidelne polievať. Po 14 dňoch sa zberá vňať i lístky (šupky sa nekonzumujú!). Výhonky tepelne neupravujeme, zbytočne by sa tak ničili cenné látky. Použijeme ich nasekané napr. do polievky tesne pred podávaním, do nátierok, posypeme nimi ryžu, cestoviny či spestríme zeleninový šalát.
Postup pri klíčení semien – Pohánku namočíme na 15-20 hodín. Potom klíčime na klíčidle s vlnitým povrchom (napr. z plastu), alebo v miske či hlbokom tanieri na vlhkej tkanine. Veľmi dôležité je udržiavať semená vo vysokej vlhkosti, aby šupka zmäkla a semená mohli klíčiť. Niekoľkokrát denne ich preto rosíme, prípadne vsunieme celú misku do polyetylénového vrecka. Je možné pohánku i plytko zasiať do zeminy a pravidelne polievať. Po 14 dňoch sa zberá vňať i lístky (šupky sa nekonzumujú!). Výhonky tepelne neupravujeme, zbytočne by sa tak ničili cenné látky. Použijeme ich nasekané napr. do polievky tesne pred podávaním, do nátierok, posypeme nimi ryžu, cestoviny či spestríme zeleninový šalát.
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti najviac 70%.
Alergény: Môže obsahovať stopy sezamu.