olej vyrobený lisovaním repkových semien za studena pri teplote 40°C si zachováva prirodzené vitamíny.
Za studena lisovaný olej z repky a semien znovuobjavenej reďkvy olejnej je revolučnou zmenou pestrej vyvýženej stravy. Má vysoký obsah vitamínu E, s vysokým obsahom nenasýteného tuku.
Obsahuje kyselinu linolénovú – omega 3 mastnú kyselinu v ideálnom pomere 1:2-3, ako aj kyselinu olejovú – omega 9 mastnú kyselinu.
Vďaka spomenutým omega-3 mastným kyselinám, využívanie oleja v kuchyni podporí imunitný systém, priaznivo pôsobí na nervové poruchy, odporúča sa ho používať počas tehotenstva. Okrem prevencie srdcovo–cievnych ochorení, jeho pravidelné prijímanie posilňuje funkciu mozgu a zlepšuje koncentráciu.
Prvotná surovina, z ktorej sa olej lisovaný za studena vyrába, má vysoký obsah fytosterolov. Tie vo vysokej miere pozitívne vplývajú na ľudský organizmus (protizápalové účinky, antioxidačné účinky). V súčasnosti prebiehajú výskumy na ich vplyv na znižovanie hladiny cholesterolu (dôsledok znižovania absoprcie cholesterolu v tenkom čreve).
Repkový olej je vyrobený lisovaním repkového semena bez obsahu kyseliny erukovej. Je žltej (jemne nahnedlej farby) a má jemnú, lahodnú chuť. Neobsahuje cholesterol, konzervačné, chemické ani aromatické látky.
Použitie: v studenej kuchyni, do šalátov, nátierok. Vhodný v kombinácii s olivovým olejom. Podporuje vstrebateľnosť vitamínov (A,D,E,K) rozpustných v tukoch. Množstvo výrobcov dokáže technologickým postupom vyrobiť oleje, ktoré sú vhodné aj na tepelnú úpravu. Nejedná sa však o tento kvalitný za studena lisovaný repkový olej.
Skladovanie: Chráňte pred priamym slnečným žiarením. Po otvorení skladujte v chlade a tme.
Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 3403 kJ / 828 kcal; tuky: 91,98 g; z toho nasýtené mastné kyseliny: 2,85 g; mononenasýtené mastné kyseliny 45,45g, polynenasýtené mastné kyseliny 27,88g, sacharidy: 0 g; z toho cukry: 0 g; bielkoviny: 0 g; soľ: 0 g, vitamín E 20,5mg
Balenie: 500 ml
Krajina pôvodu: Slovensko