Moringový olej 100 ml BIO

15.29

Moringový olej BIO 100ml Biopurus

Moringový olej (Moringou olejodárná, Moringou oleifera, India)

Moringový olej, nazývaný tiež, behenovej olej, je jemne lisovaný zo semien Moringou oleifera. Už tisíce rokov sa používa tento olej ako osvedčený prostriedok proti vráskam. Dokonale odstraňuje mimické vrásky, vypína a hydratuje aj problematické partie na krku a dekoltu. Pokožke dodáva žiarivý a vitálny vzhľad. Okrem dokonalej hydratácie má tento multivitamínový olej tiež antibakteriálne a protiplesňové účinky, používa sa pri poruchách pigmetace kože, či akné. Moringový olej je tiež výborným pomocníkom v starostlivosti o pokožku hlavy a vlasy. Ak vás trápia lupiny či svrbiaca pokožka hlavy, odporúčame zábal z tohto oleja. Vlasy budú krásne lesklé a pevné. Môžete ho s úspechom použiť na podráždenú pokožku ako u dospelých tak aj u detí i bábätiek. Tento multivitamínový olej je dobrý na kožné problémy po celom tele a je ideálny pre masáž. Náš olej je BIO a vo vynikajúcej kvalite, takže ho môžete používať na pleť alebo aj na jedlo (má orieškovú príchuť). Náš olej je vynikajúci kvality (73% kyseliny olejovej) a je vhodný aj pre vyprážanie.

Obsahuje veľké množstvo vitamínu A a C. Zložením sa podobá olivovému oleju, ale oproti nemu je znateľne ľahší. Pôsobí antioxidačne a znižuje účinky voľných radikálov. Pôsobí antisepticky a protizápalovo, výborne hojí rôzne kožné poranenia, vrátane uštipnutie hmyzom. Jedná o luxusné a pomerne vzácny olej, u ktorého sa zúročí pravidelné používanie, čím sa znateľne obmedzí výskyt akné. Pestuje pokožku a dodáva jej mladistvý vzhľad, mierni pigmentové škvrny. Je vhodný pre ošetrovanie popraskané, hrubej pleti so sklonom k zápalom. Užíva sa na ošetrovanie ekzémov i vredov predkolenia.

  • 3x viac železa ako špenát
  • množstvo bielkovín porovnateľné s vajciami
  • pomaranč sa s obsahom vitamínu C  – moringa ho má až 7x viac
  • oproti mrkve má 4x viac vitamínu A
  • banány obsahujú len tretinu draslíka
  • vápnik je v moringe a teda i v Moringovom oleji BIO až 4x viac ako v mlieku

Niekedy známy tiež ako behenovej olej. Patrí k olejom, ktoré ľudstvo využíva od nepamäti – používal sa už v starovekom Egypte. Kedysi sa ním riedili parfumy (pred tým, než sa začal využívať alkohol), pretože tento olej veľmi účinne vzdoruje oxidácii. V podstate sa nekazí. V kozmetike sa využíva najmä pre svoje antioxidačné účinky pri kúrach proti starnutiu, tiež na extrémne suchú a nečistú pleť. Rýchlo sa vstrebáva. Zvlhčuje, zvláčňuje, čistí a pestuje pokožku. Hovorí sa o ňom, že omladzuje. Používa sa do krémov, mliek a emulzií na telo aj do vlasovej kozmetiky. Dajú sa v ňom riediť vzácne éterické oleje a absolue.

Pre svoje výborné nutričné ​​hodnoty by sa dal použiť aj v kuchyni, napr. do šalátov, ale pre svoju vysokú cenu sa takto používa len výnimočne.

Ide o luxusný a vzácny rastlinný olej.

Podľa tradičnej indickej medicíny Ájurvédy je Moringou olej – Behen olej vhodný aj pre vnútorné užívanie a môže pôsobiť na:

  • Zvýšenie imunity a posilnenie obranyschopnosti organizmu  Image
  • Výživu pre oči a mozog
  • Výrazné zvyšovanie energie
  • vyrovnávanie hladinu cukru v krvi
  • Podporovanie funkciu pečene a obličiek
  • Upravovanie vysokého krvného tlaku
  • Ochranu srdca a prevenciu proti mŕtvici
  • Zlepšenie elasticity ciev.

 

Moringový olej zo semien, ktorý sa tiež nazýva “Behen” alebo “behenovej olej” je veľmi vhodný pre suchú pokožku. Možno ho veľmi odporučiť pre podráždenú pokožku u dospelých, detí i bábätiek. Tento multi-vitamínový olej je vhodný pre kožné problémy po celom tele a je vynikajúci aj pre masáž celého tela. Priaznivo pôsobí zvonka pri artritíde a artróze, zápaloch, problémoch s kĺbmi, dne, reumatizme.

DÁVKOVANIE: vnútorne – ráno (nalačno) a večer (pred spaním) jednu čajovú lyžičku vonkajšie použitie – podľa potreby dochutenie pokrmov – podľa chuti

  • 100% olej lisovaný za studena zo semien .
  • Olej je bez umelých konzervačných látok a umelých farbív.
  • Skladovanie:  skladujte na tmavom a chladnom mieste do 22 C.
  • Pri nízkej teplote môže byť produkt zakalený prípadne stuhnutý, pri izbovej teplote sa tento efekt stratí.
  • Po otvorení spotrebujte najneskôr do 3 mesiacov.
  • Dávkovanie: vnútorne – ráno (nalačno) a večer (pred spaním) jednu čajovou lyžičku, studená kuchyňa- podľa chuti a množstva jedla, vonkajšie použitie – podľa potreby.
  • Obsah:100 ml
  • Vyrobené v Namecku

NARIADENIE EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) č. 1924/2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach zakazuje označovať na výrobkoch a miestach, ktoré výrobky predávajú (e-shop) zdravotné účinky produktu. Preto od 01.07.2013 nebude možné poskytovať tieto informácie priamo pri produktoch. 

Na objednávku, o dobe dodania Vás budeme informovať.

Katalógové číslo: 1683 Kategórie:

S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači/zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.