Tucuma olej BIO 100ml Biopurus

13.15

Tucuma olej 100ml Biopurus

Tucuma olej sa získa priamo z divokého tucuma ovocia zhromaždených v zelených lesoch Amazónie. Je to veľmi dobrý všestranný olej, pokožku zanecháva vlhkú vláčnu a aktívneju chráni proti UV žiareniu a je veľmi dobre roztierateľný.

  • Ideálne pre hydratáciu , starostlivosť pred a po opaľovaní
  • Na prevenciu pokožky a vady hyperpigmentácie
  • Vysoká koncentrácia Omega 3, 6 a 9 mastných kyselín, beta-karotén

Olej je bohatý na omega 3, 6 a 9, má  vynikajúce hydratačné použitie v kozmetike na hydratáciu pokožky, je tiež výborným zmäkčovadlo pokožky s vysokou roztierateľnosť. Tucama olej je bohatý na beta-karotén – ideálny pre pokožku pri slnečnej starostlivosti o pleť. Obsahuje vysoké hladiny vitamínov A a C, okrem antioxidačných vlastnosti môže zlepšiť pevnosť a pružnosť pokožky. Tucama olej sa do poručuje pri stareckých škvrnách alebo melazme tzv. tehotenská maska – Melazma je spôsobená nadmernou tvorbou pigmentu melanínu, prejavuje sa ako je typ hyperpigmentácie bežný u žien, najmä počas a po tehotenstve – veľké tmavo zafarbené škvrny na tvári, môže sa ale objaviť i na ďalších častiach tela.

Tucuma olej ,  podobný palmovému  oleju  vo svojej konzistencii aj vo svojom vzhľade , má žlto-oranžovú  farbu. Palma Tucuma- ktorého botanický názov “Astrocaryum vulgare” rastie v brazílskych štátoch Paraguaj , Surinam, Peru, Kolumbii a vo Francúzskej Guyane. Tucuma olej sa často používa na výrobu mydla, vlasových prípravkov, masážne a kozmetické produkty pre vlasy a telo.

Má vysoký obsah vitamínov  B, C, veľmi bohatý na omega 6, omega 3, omega 9 a vitamínov A .Tento olej má tiež cievno povzbudzujúci a odľahčujúce vlastnosti.  Hydratuje, môžete ho použiť aj po spálení slnka a ako aj po opaľovaní , čiže hydratuje pokožku, má antioxidačné účinky  na pleť a vlasy. Olej sa extrahuje zo semien palmového ovocia tucuma . Zber úrody tohto ovocia trvá od januára do mája, hlavný zber sezóny trvá od februára do apríla. Farba plodov je oranžová. Tucuma ovocie je veľmi bohaté na vitamín A, rovnako ako ovocie Buriti. Z oleja Tucuma sa používa na výrobu telového zábalu  , ich vlastnosti sú podobné murumuru zábalu.

  • Obsah 100ml
  • Kozmetický olej
  • Vyrobené v Nemecku
  • Na vonkajšie požitie ako masážný olej
  • Olej určený len na vonkajšie požitie…

 

NARIADENIE EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) č. 1924/2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach zakazuje označovať na výrobkoch a miestach, ktoré výrobky predávajú (e-shop) zdravotné účinky produktu. Preto od 01.07.2013 nebude možné poskytovať tieto informácie priamo pri produktoch. 

Na objednávku, o dobe dodania Vás budeme informovať.

Katalógové číslo: 13822 Kategórie: