Ratanová ošatka na chlieb – kruhová

8.39

Návod na použitie:

Ratanové ošatky na kysnutie chlebového cesta
Pekárenské ošatky sú určené na domáce a profesionálne použitie.
Slúžia na kysnutie cesta, pred samotným pečením chlebíka. Ošatky sú vyrobené zo
100% prírodného materiálu „ratan“
Tento materiál má výborné podmienky na samotné kysnutie cesta pretože :
– modeluje dokonalý tvar bochníka
– udržuje požadovanú teplotu počas celého procesu kysnutia cesta
– absorbuje vlhkosť z povrchu cesta , ktorá nasledovne umožňuje kvalitné pečenie celého
chleba a jeho samotného povrchu
– zachovaná rovnaká teplota umožňuje prirodzený proces kysnutia cesta , ktorá je veľmi
dôležitá pri pečení chleba
– tvar prírodného materiálu ošatky dodáva chlebu typický prúžkovaný vzhľad gazdovského
chlebíka
– cesto sa na ošatku nelepí a má jednoduchú údržbu čistenia
Návod na použitie :
Pred použitím ošatku vysypať škrobom , alebo hladkou múkou .
Do takto pripravenej ošatky vložte cesto. V ošatke prebieha proces kysnutia. Počas
procesu kysnutia sa doporučuje samotný bochník prekryť ľahkým prehozom /ľanová
utierka, kuchynská utierka /.
Po celkovom procese kysnutia cesto vyklopiť z ošatky na plech a vložiť ho do vyhriatej
rúry .
Stupeň a doba pečenia je individuálna a závisí od danej receptúry .
POZOR !
Ošatky sa používajú len na kysnutie a formovanie chleba .
Ošatku nikdy nevkladáme do rozpálenej rúry a chlebové cesto v ošatke nikdy nepečieme.
Ošatka slúži výhradne na kysnutie cesta, nie ako nádoba, v ktorej sa cesto pečie.
Údržba a čistenie ošatiek :
Po použití ošatku vyčistiť kefou s pevnejšími štetinami od prebytočnej múky .
Doporučené sterilizovanie ošatky je po 4 – 12 týždni vložením do vyhriatej rúry pri teplote 120° C
na dobu 25.minút . Týmto procesom sa ošatka dostatočne ošetrí a bude pripravená na jej ďalšie
použitie.

Katalógové číslo: 1174 Kategórie: ,

S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači/zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.