Zelená šošovka z čeľade bôbovitých má malá plochá semienka s veľkým významom pre ľudský organizmus, napr. Je bohatá na železo a vlákninu. Zelená šošovka Je ľahká na prípravu, pretože sa nemusí pred varením namáčať. Zároveň si po uvarení držia svoj tvar. Nielen z vyššie spomínaných dôvodov je zelená šošovka veľmi obľúbená potravina v európskej kuchyni.
Všeobecné informácie: Šošovka sa vyskytuje v mnohých variantoch – šošovka červená, šošovica zelená, šošovka tmavozelená, šošovica veľkozrnný alebo šošovka žltá.
Návod na prípravu šošovky: Zelená šošovka sa pred varením nemusí ani namáčať, čo nám uľahčí jej prípravu. Šošovicu prepláchneme, vložíme ju do hrnca so studenou vodou, privedieme k varu a varíme pod pokrievkou cca 15 – 20 minút domäkka. Šošovku osolíme až po uvarení. Môžeme ju ochutiť kurkumou, saturejkou, či majoránkou. Pre zvýraznenie chuti, môžeme šošovku zakápnout citrónom.
Použitie v kuchyni: Zelená šošovka sa hodí ako príloha mäsových pokrmov, obilných pokrmov, je vhodná aj do polievky, na nátierky, na šalát, …
Nutričné hodnoty v 100 g: Energia 1 506 kJ (357 kcal), Bielkoviny: 25 g, Sacharidy: 53 g (z toho cukry 2 g), Tuky: 1,3 g (z toho nasýtené mastné kyseliny 0,2 g), vláknina: 15 g, Soľ: 0,02 g
Zloženie: Zelená šošovka – BIO produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 20 ° C a relatívnej vlhkosti najviac do 70%.
Obsah balenia: 500 g
Krajina pôvodu: Čína