Zloženie: tapioková múka (maniok škrob), konopná múka, pšenová múka, múka zo skorocela indického, bambusová vláknina, objemové činidlo: hydrogénuhličitan sodný, regulátor kyslosti: kyselina citrónová, himalájska soľ.
- Bez lepku
- Bez droždia
- Bez pridaného cukru – veľmi nízky obsah prírodného cukru
- Bez vajec
- Bez mlieka a laktózy, kazeínu
- Vhodné na HIT diétu (individuálne sa môže líšiť)
- Bez pšeničného škrobu, kukuričnej a ryžovej múky
- Bez mlieka
- Bez vajec
- Žiadne GMO
- Žiadne hydrogenované tuky
- Žiadne konzervačné látky
Priemerná výživová hodnota v 100g výrobku:
energetická hodnota: 1599kJ /382kcal,
tuky: 9,69g – z toho nasýtené mastné kyseliny: 1,26g,
sacharidy: 60,4g – z toho cukry: 1,9g,
vlákniny: 67,5g ,
bielkoviny: 36,31g,
soľ: 1,22g.
Môže obsahovať stopy sezamu!
Upečený chlieb nechajte na mriežke vychladnúť.
Erik Márton s.r.o. , Lehnice 97, Lehnice 93037, Slovensko.
www.najtelo.com
Skladujte na suchom mieste bez zásahu priameho slnečného žiarenia starostlivo uzavreté.
Minimálna trvanlivosť do: viď na vrchnej časti obalu.
Hmotnosť: 1kg.
Ak si chcete upiect dokonalý bezlepkový chlieb , prijmite odo mňa zopár dobrých rád.
Mnohí z vás ste ma vyhľadali s problémom v súvislosti pečenia chleba, že sa Vám nedarí upiecť taký krásne vyformovaný chlieb s chutným vnútrom, ako je ten môj.
Musíte bezpodmienečne dodržať nasledovné:
– V prvom rade múčnu zmes a vo vode rozmiešanú citrónovú šťavu alebo jablčný ocot dôkladne spracujte. Nikdy nepoužívajte kyselinu citrónovú ani klasický ocot!!!
– Cesto vypracované pomocou ručného mixéra rozdelíme na dve časti. Z 500g múčnej zmesi vyformujeme dva bochníky, ktoré ručne dôkladne prepracujeme ešte raz. Vrch bochníkov hlboko narežeme a potrieme kokosovým tukom.
– Chlieb je nutné zvrchu narezať preto, aby sa vzniknutý vzduch vďaka účinku citrónovej šťavy a sódy bikarbóny ľahko vyparil. Takto nebude chlieb zdeformovaný, nebude na ňom hrboľ.
– Pretože pečieme 2 menšie bochníky, ľahšie a dôkladnejšie sa prepečú. Nikdy nedávajme chlieb do formy na pečenie, aby chlieb nebol vlhký, lebo v tom prípade sa neprepečie dostatočne.
– Upečený chlieb nechajme na mriežke vychladnúť, zakrytý kuchynskou utierkou. Krájajme a podávajme len úplne vychladnutý chlieb.
Na obale je uvedené, že tento chlieb nie je vhodný na pečenie v pekárni na chlieb. Napísali sme to z dôvodu, že múčna zmes neobsahuje droždie, preto nie je nutné nechávať chlieb vykysnúť.
Ale ak vynecháš program kysnutia, môžeš si upiecť chlieb aj v pekárni na chlieb.