Bezvaječné ryžové cestoviny z čerstvo namletých, bielych ryžových zŕn.
Sú obľúbenou a vhodnou súčasťou racionálnej výživy, pre ľudí citlivých na lepok, vegetariánov aj vegánov.
Sú dobrým zdrojom železa, vápnika a sacharidov, ktoré naše telo dokáže ľahko premeniť na energiu. Okrem iného majú nízky podiel tuku.
Ich príprava je veľmi rýchla a bezproblémová. Možno ich použiť ako prílohu, hlavné jedlo, súčasť šalátov alebo polievok.
Neobsahujú lepok, cholesterol, konzervačné látky, umelé farbivá ani suroviny živočíšneho pôvodu
Príprava (rezance 1 mm, 3 mm, 7 mm):
1 liter osolenej vody priveďte k varu. Pridajte 100g cestovín, lyžičku oleja a za občasného miešania varte po dobu 3 minút (1 mm), 3-4 minút (3 mm) alebo 4-5 minút (7 mm). Po uvarení vodu sceďte, dôkladne cestoviny prepláchnite studenou vodou (zabránite ich rozvareniu) a nechajte odkvapkať. Pred servírovaním odporúčame zmiešať s troškou rastlinného oleja.
Zloženie:
(Vretená, Penne, Kolienka, Trubky, Polievkové hviezdičky, Rezance (3mm), Rezance (7mm)): ryžová múka, prírodný tapiokový škrob, soľ.
Rezance (1mm): 100% ryžová múka.
Nutričné hodnoty v 100 g | Rezance (1 mm) | Rezance (3 mm) | Rezance (7 mm) |
Energetická hodnota | 1 477 kJ/353 kcal | 1 452 kJ/347 kcal | 1 452 kJ/347 kcal |
Bielkoviny | 7,05 g | 4,81 g | 4,81 g |
Sacharidy | 79 g | 80 g | 80 g |
z toho cukry | 0,65 g | 1,02 g | 1,02 g |
Tuky | 0,92 g | 0,61 g | 0,61 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,5 g | 0,3 g | 0,3 g |
Soľ | 0,088 g | 0,55 g | 0,55 g |