Nakoľko obyčajné hroznové jadierka konzumované v celku nemajú priaznivý efekt, treba ich preto fyzicky spracovať ďalej, zomlieť (múka), aby sme z vnútra jadier dostali všetky výživné látky, ktoré majú priaznivý vplyv na náš organizmus.
Niektorí ľudia jej privlastňujú omladzujúce účinky.
Je efektívnou zbraňou v chránení srdca a obehovej sústavy. Je to prírodný antioxidant, zmierňuje príznaky alergie, ochraňuje srdce a ochraňuje celú obehovú sústavu od zavápnenia ciev. Práve kvôli tomu sú hroznové jadierka veľmi užitočné v prevencií voči artérioskleróze, zúžení ciev, a ďalších ochorení obehovej sústavy.
Môže zvyšovať hladinu HDL (dobrého) cholesterolu, a naopak znížiť hladinu LDL (zlého) cholesterolu.
Vďaka svojmu vysokému obsahu antioxidantov spomaľuje proces starnutia , a priaznivo vplýva na omladenie pleti. Ochraňuje bunky od škodlivých látok, znižujúc tým riziko vývinu rakovinotvorných látok.
Pri ženách v prechode môže mať tiež pozitívne účinky v zmiernení príznakov tohto stavu. Má protizápalové účinky, preto zrýchľuje aj proces regenerácie organizmu.
Posilňuje odolnosť organizmu voči stresu.
Ochraňuje mozog od voľných radikálov, a zlepšuje pamäť. Zlepšuje aj hebkosť a pružnosť pokožky.
Použitie: túto múku môžete použiť aj na prípravu a dochucovanie koláčov, chlebových zmesí, na zahusťovanie, do musli, aj do jogurtov a kefírov. (1 čajová lyžička).
Skladovanie: skladujte na suchom a chladnom mieste, nevyžaduje chladenie.
Zloženie: 100% múka z jadierok červeného hrozna.
Krajina pôvodu: EU.
Distribútor v SR: Erik Márton s.r.o., 1204/52, 92 523 Jelka, www.najtelo.com.
Priemerná výživová hodnota v 100g výrobku:
Energia: 661 kJ/158kcal;
Tuky: 6,7g;
Bielkoviny: 9,5g;
Sacharidy: 17,2g.
Dátum spotreby: viď na prednej etikete.