Výroba
Vyrába se prirodzenou fermentáciou glukózy za prítomnosti mikroorganismov, ktoré se nazývajú Trichosporonoides megachiliensis. Následne prebehne filtrácia, kryštalizácia a sušenie.
Použitie
Používa sa do náplní do pečiva, cukrovinek, žuvačiek, mliečných nápojov, bonbónov, mrazených dezertov, pudingov, nízkokalorických nápojov a ďalších potravín. Má funkciu zvýrazňovača aromy, zvlhčovadla, náhradného sladidla, stabilizátora, zahusťovadla, sekvestranta. Erythritol sa používa samostatne alebo v kombinácií s inými nízkokalorickými sladidlami.
Nežiadajuce účinky
Výrobca sa snaží o to, aby látka obdržala status GRAS (generally recognized as safe), pretože nemá nežiadajúce účinky. Štúdia na zvieratách nedokázali negatívne účinky. Päťdňová štúdia na ľuďoch pri dávkách 1g/kg telesnej hmotnosti denne nepreukázali negatívne účinky, len vo forme vodného roztoku mala látka mierný preháňajúci účinok.
Zložky
100% Erythritol. Žiadné iné prídavné látky neobsahuje.
Ako máme použiť ?
Erithrytol je ideálné ochucovadlo do káv, čajov limonád, do omáčiek a dresingov , stolových sladidiel. Samozrejme Vynikajúco sa dá použiť pri varení a pri pečení taktiež.
Dávkovacia pomôcka
- 1 ml-ová lyžica ~ 850 mg
- 5 ml-ová lyžica ~ 4,25 gramov
- 15 ml-ová lyžica ~ 12,75 gramm
- 30 ml-ová lyžica ~ 25,5 gramm
Spotrebiteľské balenie, forma balenia
500 a 1000 gramové priesvitné sáčky s etiketou
Skladovacie podmienky
Na suchom chladnom mieste, chránené pred slnečnými lúčmi.
Informácia
Krajina pôvodu: EÚ