Kokosový cukor sa získava z nektáru kokosových kvetov. Oproti iným sladidlám má nižší glykemický index (35), teda je skvelou variantov ochutenia pokrmov a nápojov napr. pri cukrovke.
Kokosový cukor nie je rafinovaný, obsahuje množstvo živín ako horčík, draslík, zinok a železo. Nájdeme v ňom tiež značné množstvo vitamínov skupiny B.“
„Glykemický index kokosového cukru z kokosových kvetov je 35, ktorý je nižší od indexu nielen obyčejného cukru, ale aj sirupu agáve aj medu.
Chut má jedinečnú, charakteristickú , ale predsa jemnú trochu karamelovú, pôsobí príjemné chuťové zážitky pre naše chutové bunky. Používa sa bežne jako náhrada obyčejného bieleho cukru aj do studených aj do teplých jedál a nápojov! V jedlách alebo dezertoch na ktoré je charakteristická karamelová chuť je priam výborným svojho druhu.
Hlavne medzi ludmi stravujúcimi sa podľa pravidel paleo diéty je veľmi obľúbený tento cukor z nektáru kokosvých kvetov.