Kukicha sa v Japonsku podáva vo veľkom hrnčeku bez ucha. Tradične sa nedochucuje mliekom ani cukrom. Môžete ho ale dosladiť ryžovým sirupom. Tento čaj má zo všetkých japonských čajov najjednoduchšiu prípravu, keďže sa varí veľmi krátko. Čaj sa pije ideálne teplý, chladený iba s citrónom a riedený jablčným džúsom 1:1.
Prvé semená zeleného čaju boli do Japonska privezené medzi rokmi 618-905. Zo začiatku bola rastlinka a nápoj úzko spojený iba s chrámovým náboženským životom, dnes sa už jedná o národný nápoj. Rôzne spracované čaje značky Mitoku pochádzajú z čajovníka čínskeho.
Spoločnosť Mitoku sa venuje distribúcii tradičných japonských výrobkov v biokvalite už cez 30 rokov. Firma spolupracuje zásadne s rodinnými podnikmi, ktoré sú verné tradičným japonským chutiam, surovinám a výrobným procesom. V priebehu posledných rokov sa firma tiež zapája do boja proti geneticky modifikovaným potravinám.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácii, ktorý zaisťuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich biokvalitu ocenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
100% pražený japonský čaj* z vetvičiek a stoniek. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Skladovanie
Skladujte v suchu a chladu.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.