Prekyslený organizmus – mýtus alebo fakt?

Ak máme prekyslený organizmus, môže to byť príčina viacerých chorôb. Organizmus teda  treba zbaviť kyselín a doplniť minerály. Toto sa dá zabezpečiť vhodným pitným režimom a stravou bohatou na zásady. Je prekyslenie organizmu výmyslom alebo je to skutočný problém?

prekyslenie-organizmu

Fakt alebo mýtus? 

Ľudský organizmus je síce veľmi zložitý, ale dokonale zladený systém. Naše telo je schopné samoliečby, alkalizácie aj detoxikácie. Lenže k tomu potrebuje vhodnú stravu a zdravý životný štýl.  Nesprávna životospráva totiž narúša acidobázickú rovnováhu organizmu a telo potrebuje alkalizáciu. Keď je organizmus prekyslený, objavujú sa problémy s trávením, refluxom, bolesťou hlavy a kĺbov, mastnou pleťou. Aby ste predišli týmto problémom a udržali ideálnu acidobázickú rovnováhu organizmu, mali by ste zjesť čo najviac ovocia a zeleniny. Vhodné je aj v pravidelných intervaloch absolvovať detoxikačnú kúru ako prevenciu.

Ako sa stravovať?

Veľkú časť stravy by mali tvoriť alkalické potraviny, teda čerstvá zelenina, prípadne jemne dusená zelenina. Menšiu časť by mala tvoriť strava kyslá – cestoviny, strukoviny, orechy, tofu a pod. Pomer zásaditej a kyslej stravy by mal byť 80:20. Ako každý živý organizmus, aj ten ľudský funguje na  princípe bioelektrických impulzov. Impulzy majú určitú frekvenciu a tá sa dnes dá zmerať. V zásade platí, že čím je frekvencia vyššia, tým vyššia je aj životná energia.

Zdravý ľudský orgán dosahuje frekvencie asi 70 MHz, zelené nápoje okolo 100 MHz, zelenina 80 MHz, fastfood 5 MHz, rakovina asi 30 MHz. Ak teda chcete mať viac energie a byť zdravší, mali by ste konzumovať potraviny s vysokou frekvenciou. Ktoré potraviny majú najnižšiu a ktoré najvyššiu frekvenciu?

  • fastfood, sladkosti – 3-5 MHz
  • vyprážané jedlá – 30 MHz
  • varené jedná – 50 MHz
  • čerstvá zelenina – 80 MHz
  • klíčky, výhonky – 90 MHz
  • zelené nápoje, zelené super potraviny – 150 MHz a viac

ph-alkalizacie
Ako alkalizovať organizmus?

Ak chcete alkalizovať organizmus, mali by ste denne konzumovať čerstvú, surovú zeleninu a ovocie. Najlepšie alkalizačné účinky majú klíčky a výhonky. Hneď po nich nasledujú zelené druhy zeleniny – uhorka, brokolica, špenát, ale aj cvikla, mrkva, reďkvička či kapusta. Z ovocia sú na alkalizáciu najlepšie rajčiny, avokádo, čerstvý kokos, višne, citróny, grapefruit a nezrelý banán. Do jedálnička by ste mali zaradiť aj strukoviny, semená a orechy.

Vyhýbať by ste sa mali instantným jedlám, umelým sladidlám, octu, fastfoodu, mliečnym výrobkom, cukru, kvasniciam, hríbom, arašidom a kukurici. Alkalizovať organizmus sa dá aj pomocou doplnkov výživy Young Phorever. Cieľom produktov, ktoré vytvoril Dr. Young je, aby ste mohli mať silu zelených rastlín vždy pri sebe a nosiť ich so sebou kamkoľvek. Zeleninový prášok je výsledkom 20 ročných výskumov a klinickej praxe. Young Phorever – Doc Bro´c Power Plants je zeleninový prášok, ktorý obsahuje zelenú zeleninu a klíčky. Prášok stačí zmiešať s vodou a vypiť 3 – krát denne.

phour-alkalizacia

Všetky Young Phorever produkty od Najtelo

Zdroj: livestrong.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *