Hlavné uplatnenie nachádzajú v kuchyni a to nielen v obľúbených slivkových knedlíkoch a rôznych múčnikoch, ale aj v omáčkach k mäsám.
Obsah draslíka a fosforu v slivkách ich predurčuje k podávaniu pri ochoreniach krvného obehu, dne, reumatizme aj pri obličkových či pečeňových ťažkostiach. Vďaka vysokému obsahu vitamínu E zase chránia organizmus pred arterosklerózou, infarktom myokardu a znižujú hladinu škodlivého cholesterolu. Chránia aj črevá pred zhubným ochorením. Sušené slivky sú účinným a šetrným preháňadlom. Čerstvé slivky sa majú pred jedlom umyť, pretože môžu obsahovať kvasné baktérie, ktoré potom spôsobia nadúvanie.
Slivky nemusíte konzumovať len surové. Minerály vaše telo absorbuje aj zo sliviek tepelne upravených. A preto môžete spolu s nami vyskúšať niekoľko skvelých receptov.
Zloženie: slivky 99,97 %, sorban draselný 0,03 %.
Výživové údaje v 100 g výrobku:
energetická hodnota: 943 kJ / 222 kcal
tuky: 0,6 g; z toho nasýtené mastné kyseliny: – g
sacharidy: 47,4 g; z toho cukry: 25 g
bielkoviny: 2,3 g
soľ: 0,02 g
Skladovanie: Skladujte v suchu pri teplote do 15 – 18 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.
Hmotnosť: 250 g, 500 g
Krajina pôvodu: Čile
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.